Spring naar inhoud
Vacature Breda Reageren voor: 11 augustus 2024

Juridisch adviseur

Werk doen waarmee je het verschil maakt? Bij Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant kan dat. Dankzij jouw kennis en kunde, overtuigingskracht, brede scope en goede pen weet jij onze organisatie goed te adviseren op juridisch vlak. Dankzij jouw werk nemen wij de juiste beslissingen en help je ons om koers te bepalen en te houden. Samen maken we de regio veiliger, elke dag opnieuw.

Wat ga je doen?

Als juridisch adviseur ben je verantwoordelijk voor juridische advisering en - ondersteuning aan het bestuur, de algemeen directeur, (leden van) het managementteam en collega’s.  

 • Je bewaakt en bevordert de juridische kwaliteitszorg in de organisatie. 

 • Je houdt je bezig met onderwerpen zoals onze gemeenschappelijke regeling, mandaatregeling, contracten en convenanten met gemeenten en partners, interne regelgeving en Woo verzoeken. 

 • Je adviseert over relevante wet- en regelgeving en hoe de organisatie hier het beste op kan anticiperen en dient na te leven, daarbij handel je vooral vanuit de gedachte hoe het wél kan. 

 • Je vertaalt ontwikkelingen en trends rondom nieuwe wet- en regelgeving naar relevantie voor de organisatie, zowel in kansen als bedreigingen. 

 • Je ontwikkelt en onderhoudt een relevant netwerk op het eigen vakgebied en of andere relevante vakgebieden. 

 • Je ondersteunt als secretaris de bezwarencommissie. Je hebt ervaring of bent bereid om deze rol, na een korte inwerkperiode, op je te nemen. 

 • Je adviseert bij het doorlopen van een goed bestuurlijk besluitvormingsproces zodat er, onder meer, voldaan wordt aan wet- en regelgeving.  

 • Je ondersteunt het team Informatieveiligheid & Privacy (IB&P) in de rol als privacy officer. Je hebt ervaring of bent bereid deze rol, na een korte inwerkperiode, op je te nemen. Als privacy officer zorg je o.a. ervoor dat beleid en procedures op orde blijven en stel je het verwerkingsregister op. 

Je werkt binnen de afdeling Strategie & Ontwikkeling en helpt de organisatie om veranderingen en ontwikkelingen in de samenleving te vertalen naar onze organisatie. Jij helpt de organisatie haar ambities te realiseren. De afdeling bestaat uit 10 collega’s met expertises op diverse gebieden: juridische zaken, gegevensbescherming, kwaliteit & processen en strategie- en beleidsontwikkeling. We zijn een sparringpartner voor directie en management en adviseren hen op onze expertises. Ook ondersteunen wij de Algemeen Directeur in haar rol van bestuurssecretaris in de voorbereiding van vergaderingen van het Dagelijks Bestuur en het Algemeen Bestuur.  

Wat breng je mee?

Je bent scherp en analytisch om juridische vraagstukken goed te doorzien. Denken in kansen en oplossingen is jouw kracht. Adviseren doe je zowel gevraagd als ongevraagd, daarom is het belangrijk dat je communicatief sterk bent en de vaardigheden bezit om te verbinden en mensen mee te krijgen.   

Daarnaast neem je mee: 

 • Je bent een generalist met kennis van staats- en bestuursrecht, openbaar bestuur en privacyregelgeving; 

 • Je beschikt over een HBO/WO werk- en denkniveau en hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie binnen de overheid; 

 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken met een gemeenschappelijke regeling; 

 • Je bent vaardig in het volgen en analyseren van veel verschillende ontwikkelingen op je vakgebied en je kunt deze vertalen naar beleid voor de organisatie; 

 • Je hebt de juiste drive en vaardigheden om te verbinden en anderen mee te krijgen in je visie en zo doelen concreet te (helpen) realiseren; 

 • Je schakelt makkelijk en met veel gevoel voor de organisatie op alle niveaus en met diverse partijen. 

Over Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Samen maken we de regio veiliger is onze missie. Dit doen we voor de veiligheid van de inwoners van onze 24 gemeenten. We werken aan het voorkomen van incidenten en het verkleinen van risico’s in de regio én we staan 24/7 paraat voor de bestrijding van incidenten, klassieke rampen en moderne crises. Daarvoor bundelen we de krachten van inwoners, ondernemers, bestuurders, partners, hulpverleners en onze medewerkers. We zijn zowel een netwerkorganisatie als een krachtige hulpdienst.

Dit bieden wij

Als juridisch adviseur bij Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant bieden we je een uitdagende, complexe werkomgeving, waar veel gepassioneerde collega’s werken aan de veiligheid van onze regio. 

Daarnaast bieden wij:   

 • Een functie voor 36 uur per week, minder is bespreekbaar; 

 • Een salaris binnen schaal 11 (max. € 6.143,- bruto per maand bij 36 uur);   

 • Een Individueel Keuze Budget (18,63% van je salaris) dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden;   

 • Tijd- en plaats onafhankelijk werken. Je werkt zoveel op kantoor als jij prettig vindt. Dat kan in Breda, maar ook op onze andere locaties. Jouw werktijden bepaal je zelf;   

 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag;  

 • Een budget om jouw thuiswerkplek goed in te richten;    

 • Een goede pensioenregeling;  

Wij leren je graag kennen

Heb je naar aanleiding van onze vacature nog vragen? Dan kan je bellen of mailen met Minke Verschuuren (Afdelingshoofd S&O 06-51517545 / minke.verschuuren@vrmwb.nl). In de periode van 12 juli t/m 11 augustus kan contact worden opgenomen met Seema Huijbregts 06-34459836/seema.huijbregts@vrmwb.nl. Voor algemene vragen over de sollicitatieprocedure of werken bij de Veiligheidsregio kan je mailen naar werkenbij@vrmwb.nl.

Solliciteren kan eenvoudig middels onderstaande button. We zien je cv en korte motivatie graag tegemoet. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Onze vacature blijft openstaan tot we de juiste kandidaat hebben gevonden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.