Spring naar inhoud
Telefoon in de hand
Incident 28 juli 2022

NL Alert vanuit Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Vanavond heeft de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid rond 22:00 in verband met een zeer grote brand in Beesd een NL-Alert verstuurd. In de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant kan dit NL-alert ontvangen worden in het gebied rondom gemeente Altena. De kans is heel klein dat de gevolgen van de brand, zoals bijvoorbeeld rookontwikkeling, merkbaar zijn in onze regio. Mocht dit wél het geval zijn, dan natuurlijk het advies opvolgen van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Het verzonden NL-Alert vanuit Veiligheidsregio Gelderland-Zuid:
'Bij de zeer grote brand in Beesd komt veel rook vrij. Blijf uit de rook, dit is altijd ongezond! Sluit bij overlast ramen en deuren en zet eventuele ventilatie uit. Volg www.twitter.com/crisisglz voor meer info.'

Waarom heb ik dan een NL-alert ontvangen in gemeente Altena?
Een NL-Alert wordt uitgezonden via zendmasten van de mobiele telecomproviders. De zendmasten zenden soms ook deels uit naar een gebied waar het NL-Alert niet voor bedoeld is. Bij de zeer grote brand in Beesd pikt één van de zendmasten net ons gebied mee in Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. We verwachten géén effecten van de brand in onze regio, omdat de wind de andere kant op staat. 

Waar kan ik meer informatie vinden over (de werking van) een NL-alert?
Kijk eens hier op onze website of op crisis.nl.

Waar staat meer informatie over de zeer grote brand in Beesd in Gelderland? 
Kijk op de website van VRGZ voor meer informatie over de zeer grote brand in Beesd: https://www.vrgz.nl/nlalertbeesd