Spring naar inhoud
Brandweervoertuig onder versierde boom
Nieuws 3 minuten leestijd 01 januari 2022

Drukke, beheersbare jaarwisseling 2021/2022

Het was naar verwachting een drukke, maar beheersbare jaarwisseling voor de brandweer. Ook de andere hulpdiensten spreken van een intensieve, maar wel beheersbare nacht. In totaal registreerde de meldkamer 160 brandweeruitrukken. Vorig jaar waren dat er 204.

Opvallend is dat tijdens oudejaarsavond minder intensieve brandweerinzet nodig was dan vorig jaar. Vanaf 1 januari 2022 rond 01:00 kwamen er meer brandmeldingen binnen en zijn we als brandweer ook vaker en langer aan het werk geweest. De inzetten zijn over het algemeen in een gemoedelijke sfeer verlopen. Meest in het oog springend incident vond plaats in Rijswijk, Veen in de gemeente Altena, waar naar verwachting ’s nachts diverse sloopauto’s in brand zijn gestoken. Als brandweer zijn we daarbij tijdens de jaarwisseling niet gehinderd in ons werk.

Er is géén agressie of geweld tegen brandweerpersoneel gemeld in onze regio tijdens de jaarwisseling. De ervaring leert wel dat de komende uren/dagen nog meldingen en/of aangiften kunnen volgen.

Theo Weterings, voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, kijkt met een tevreden gevoel terug op de jaarwisseling. ‘Onze hulpverleners hebben weer hun grote inzet getoond en goed werk geleverd.’ 

Namens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant wensen wij iedereen een voorspoedig en veilig 2022!