Spring naar inhoud
Vacature 32 - 36 uur Breda Reageren voor: 01 september 2024

Modern Workplace Engineer

Werk doen waarmee je het verschil maakt? Bij Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant kan dat. Met jouw vermogen om de IT dienstverlening zo efficiƫnt en effectief mogelijk in te zetten, draag jij bij aan de optimalisatie van de informatiepositie van de Veiligheidsregio. Benieuwd hoe? Lees dan verder.

Wat ga je doen?

Je gaat de M365 werkplek van VRMWB monitoren, onderhouden en verbeteren, rekening houdend met specifieke behoeften en eisen. Je zorgt ervoor dat de M365 werkplek veilig, efficiënt en gebruiksvriendelijk is. Je biedt ondersteuning aan je collega’s van de servicedesk bij technische vraagstukken. Je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van onze dienstverlening op het gebied van Microsoft-oplossingen en deelt je kennis en expertise met het team.

Je gaat je bezighouden met Identity & Access Management (IAM), voor wat betreft het toevoegen van gebruikers en groepen, licenties en (geautomatiseerd) toewijzen van applicaties en het beheren van gebruikerseigenschappen. Je definieert spelregels om identiteiten (medewerkers) de juiste rechten toe te kennen. Je gaat proactief aan de slag om verbetering te herkennen, voorstellen te doen en deze mede doorvoeren binnen het IAM-deskundigheidsgebied.  

Je beheert het licentieportfolio en monitort softwaregebruik en licentie compliance. Je stelt M365 en specifieke kantoorautomatiseringslicenties beschikbaar aan gebruikers. Je managet en beheert alle softwarelicenties die binnen de VRMWB rond M365 en KA worden gebruikt, waarbij je ondersteuning krijgt van de Solution Architect en Projectleider en verschillende leveranciers en softwarebrokers.  

Je past hierbij de uitgangspunten van de afdeling Informatisering op het gebied van Informatiebeveiliging en opvolging van de Baseline Informatiebeveiliging (BIO), SaaS tenzij en Microsoft (365 en Azure) tenzij, de referentiearchitectuur van de Veiligheidsregio’s (VeRa), BiSL en de relatie met persoonsgegevens (AVG) toe op IT diensten.

Taken die horen bij deze functie zijn onder andere:

 • Monitoring en beheer van diverse Microsoft 365 applicaties, zoals Microsoft Entra ID, Microsoft Defender en Microsoft Intune;
 • Tweedelijns ondersteuning bij complexe technische vragen, problemen en uitdagingen rondom de IT werkplek.
 • Het schakelen met IT Leveranciers rondom incident- en problemmanagement;
 • Beheer en doorontwikkeling van IAM Oplossing, Hello ID van Tools4ever;
 • Beschikbaar stellen en toewijzen van licenties van M365 en KA applicaties.

Je komt te werken op de afdeling Informatisering. We zijn een hecht en enthousiast team van 18 fte met een Afdelingshoofd, Strategisch adviseur, CISO, Solution Architecten, Projectleiders en Adviseurs, Developers, I-coach en Functioneel Beheer. Onze verantwoordelijkheid is de regie over de Informatievoorziening. Dit doen we samen met het Programma Informatiepositie en de afdeling Informatie, Onderzoek en Analyse (IOA) in een development- en data-analyse team. We werken aan een wendbare en duurzame Veiligheidsregio.

Wat breng je mee?

Je bent een energieke en resultaatgerichte Modern Workplace Engineer en krijgt makkelijk inzicht krijgt in de samenhang tussen processen, applicaties, gegevens en koppelingen. Je zorgt er proactief voor dat gebruikers zich optimaal ondersteund voelen door de applicaties waarmee ze werken. Je bent communicatief vaardig, waardoor je soepel (technische) informatie begrijpelijk kan overbrengen. Van uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen krijg je energie, en je deelt je kennis graag met anderen.

Daarnaast beschik je over:

 • Minimaal 3 jaar ervaring in de functie van Modern Workplace Engineer of een gelijkwaardige functie en aantoonbare kennis van en ervaring met Microsoft365, Azure, SharePoint, Entra ID en Intune;
 • Ruime aanvullende kennis en ervaring op het IT vakgebied. Aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.
 • Microsoft Azure Fundamentals (AZ-900) en Azure Administrator (AZ-104) gecertificeerd en bereid je verder te specialiseren (AZ-305);
 • MD-100 en MD-101 (huidige MD-102) gecertificeerd; 
 • ITIL 4 Foundation gecertificeerd;
 • Een analytisch inzicht en een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;
 • Een integere, accurate, flexibele, resultaat-, en samenwerkingsgerichte instelling.

Over Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Samen maken we de regio veiliger is onze missie. Dit doen we voor de veiligheid van de inwoners van onze 24 gemeenten. We werken aan het voorkomen van incidenten en het verkleinen van risico’s in de regio én we staan 24/7 paraat voor de bestrijding van incidenten, klassieke rampen en moderne crises. Daarvoor bundelen we de krachten van inwoners, ondernemers, bestuurders, partners, hulpverleners en onze medewerkers. We zijn zowel een netwerkorganisatie als een krachtige hulpdienst.

Dit bieden wij

Als Modern Workplace Engineer bij Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heb je belangrijk werk met maatschappelijke impact. Je draagt bij aan de veiligheid in onze regio, nu en in de toekomst. Dat doe je door ervoor te zorgen dat de ICT dienstverlening zo efficiënt en effectief mogelijk ingezet wordt.

Daarnaast bieden wij:  

 • Een functie voor 32-36 uur per week;
 • Een salaris binnen schaal 9 (max. € 4.835,- bruto per maand bij 36 uur);
 • Een Individueel Keuze Budget (18,63% van je salaris) dat je kunt laten uitbetalen of kunt inzetten voor flexibele arbeidsvoorwaarden;
 • De standplaats wordt Breda. (Aanvullen wat van toepassing is zoals b.v. locatie afhankelijk werken, thuiswerken, werktijden, etc.)
 • Een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag;
 • Een budget om jouw thuiswerkplek goed in te richten.

Wij leren je graag kennen

Heb je naar aanleiding van onze vacature nog vragen? Dan kan je bellen of mailen met Gerard Palma (Afdelingshoofd Informatisering 06-51587027 / gerard.palma@vrmwb.nl.). Voor algemene vragen over de sollicitatieprocedure of werken bij de Veiligheidsregio kan je mailen naar werkenbij@vrmwb.nl.

Solliciteren kan eenvoudig middels onderstaand button. We zien je cv en korte motivatie graag tegemoet. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Onze vacature blijft openstaan tot we de juiste kandidaat hebben gevonden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.