Spring naar inhoud
Feestslingers gebouw Risk Factory
Nieuws 2 minuten leestijd 14 april 2022

Spectaculaire opening Risk Factory

Wat een ontknoping was het bij de opening van de Risk Factory op 13 april. Nadat eerst het gehele Dongeterrein via een rondleiding bekeken werd en de nodige officiële praatjes volgden, gingen we over naar buiten. Want daar zou de openingshandeling van de Risk Factory plaatsvinden waarna de genodigden eindelijk naar binnen mochten om alles te aanschouwen én ervaren!

En spectaculair was 'ie, die openingshandeling. Met hulp van het hoogtewerkteam van Zeeland, waren onze eigen vloggers geoefend geraakt en trokken Richard en Rick het bedekkende doek van de 30 meter hoge banier van de Risk Factory af. En daarmee zijn wij als organisatie officieel een Risk Factory rijker!

Wat is er hard gewerkt door het projectteam en scenarioteam in de afgelopen twee jaar, hoe mooi is het om te zien dat de samenwerking tussen alle partners steeds soepeler liep. RAV, GGD, Waterschap, Politie, provincie, Interpolis en natuurlijk veel van onze eigen collegae hebben dit resultaat mogelijk gemaakt.

En zoals de burgemeester van Etten Leur, Miranda de Vries het al mooi zei: "Als je iets hoort, dan vergeet je het vaak. Maar als je iets ervaart, dan blijft het bijna altijd hangen". En dat is precies wat we de bezoekers van de Risk Factory meegeven. Door te oefenen met diverse scenario’s weten ze veel beter hoe ze kunnen handelen als de nood echt een keer aan de man is. Daar worden we samen veiliger van!

Benieuwd naar een sfeerimpressie van de dag? Bekijk de foto's op ons Facebook account.

Accepteer cookies om deze video te kunnen bekijken.

Redzame samenleving

Een omgeving waar je plezierig en veilig kunt wonen, werken en ontspannen. Dat wensen we voor iedereen. Maar er duiken altijd veiligheidsrisico’s op. Wij proberen die risico’s samen met inwoners, gemeenten, ondernemers en hulpverleners voorspelbaar en hanteerbaar te houden. Door onze krachten in Brabant te bundelen in nieuwe projecten, kennis met elkaar te delen en te zorgen voor een vangnet voor kwetsbare inwoners, kunnen we de risico’s dus wél beperken.

Samen zie je meer, weet je meer en kun je dus meer.