Spring naar inhoud
Dame met brandweer t-shirt
Vacature Diverse brandweerposten

Parttime hero brandweer gezocht

Heb jij er altijd al van gedroomd om bij de brandweer te werken? Wij zijn voor Brandweer Midden- en West-Brabant doorlopend op zoek naar parttime hero’s voor diverse posten. Alle informatie is te vinden op de pagina van Brandweer Midden- en West-Brabant

Bij de brandweer sta je altijd klaar voor anderen. Of je nu letterlijk een mensenleven redt of een dier in nood. Je helpt altijd een ander als een echte held en dat is iets om trots op te zijn. In iedereen schuilt zo’n held dus ook in jou, meer dan je verwacht! Werken bij de brandweer is goed te combineren met je dagelijkse leven. Zo kun je als parttime hero ook een fulltime baan hebben zoals ondernemer, docent, accountant of huisvrouw/-man. Je hebt geen specifieke opleiding nodig, maar technische inzicht komt zeker van pas. Om parttime hero te worden, voldoe je aan het volgende:

  • Je bent 18+
  • Je hebt een goede fysieke en mentale conditie
  • Je bent een teamspeler en sociaal vaardig
  • Je hebt technisch inzicht
  • Je bent stressbestendig en een doorzetter
  • Je bent flexibel (kunt op onverwachte momenten opgeroepen worden)
  • Je bent leergierig en je wilt minstens de opleiding tot Manschap volgen
  • Je bent bij voorkeur in het bezit van rijbewijs B

Als parttime hero start je met een opleiding Manschap A, wat gemiddeld 1 tot 2 jaar duurt. De opleiding bestaat uit theorie en praktijk, met aandacht voor brandbestrijding, technische hulpverlening en levensreddend handelen. De inhoud van deze opleiding is exact hetzelfde als die van de beroepsbrandweer. Daarnaast zijn er regelmatig oefenavonden. Je ontvangt een marktconforme vergoeding.

Twijfel je of wil je meer informatie? Kijk dan op www.brandweer.nl/parttimehero. Hier staat ook voor welke posten we nieuwe collega's zoeken. Geïnteresseerd? Vul het open sollicitatieformulier in (klik door naar de website van de brandweer en vul onderaan de pagina het formulier in). Of bekijk het complete vacatureoverzicht van Brandweer Midden- en West-Brabant.