Spring naar inhoud
Vacature Breda Reageren voor: 31 augustus 2024

Stageopdracht: Medewerker Risico- en Crisisbeheersing

Ben jij op zoek naar een inspirerende stageplek waar je jouw vaardigheden kunt ontwikkelen, waar je wordt uitgedaagd en waar je echt het verschil kunt maken? Dan is dit jouw kans!

Wat is de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (VRMWB)?

De VRMWB is een netwerkorganisatie waar 24 gemeenten, de brandweer, de politie, de Geneeskundige Hulpverlening Organisatie in de Regio (GHOR) en het Openbaar Ministerie samen werken aan veiligheid en veerkracht. VRMWB is een krachtige en gerespecteerde hulpdienst. Met onze brandweer, crisisteams en centralisten staan wij 24/7 klaar om hulp te bieden. Samen met onze collega hulpverleners en de gemeenten hebben we een krachtige crisisorganisatie staan.

De VRMWB heeft ongeveer 2.000 medewerkers. Het grootste deel bestaat uit brandweervrijwilligers en beroepsbrandweerlieden. Daarnaast hebben we collega's die zich specifiek bezighouden met brandrisicobeheersing en brandveilig leven, industriële veiligheid, crisisbeheersing en bedrijfsvoering. Ook de brandweercentralisten op de meldkamer, interne en externe piketfunctionarissen en de vrijwilligers van de Risk Factory in de Dongecentrale maken deel uit van de Veiligheidsregio.

Wat gebeurt er op de afdeling Crisisbeheersing?

Als stagiair(e) Medewerker Risico- en Crisisbeheersing ben je onderdeel van ons dynamische team op de afdeling Crisisbeheersing, waar je samenwerkt met ongeveer 30 enthousiaste collega's. Onze afdeling Crisisbeheersing speelt een cruciale rol bij de voorbereiding op crisissituaties, het efficiënt reageren als een flexibele crisisorganisatie, en het bijdragen aan het herstel na een crisis.

Tijdens jouw stageperiode werk je nauw samen met diverse teams en partners, waaronder adviseurs risico- en crisisbeheersing, onze calamiteitencoördinatoren (caco’s), de afdeling Communicatie en externe samenwerkingspartners zoals Defensie, de Omgevingsdienst MWB en de Waterschappen.

Onze afdeling kent vier specifieke teams, waarvan jij deel zult uitmaken van het team Multi Operationele Voorbereiding (MOV). Het team Multi Operationele Voorbereiding is een dynamische en cruciale afdeling binnen onze organisatie die zich toelegt op planvorming voor diverse operationele scenario's. Het team bestaat uit een diversiteit aan professionals, waaronder onderzoekers, schrijvers, netwerkers en IT-specialisten. Gezamenlijk dragen zij de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat operationele diensten op de juiste wijze worden gealarmeerd en effectief kunnen handelen tijdens crisissituaties.

Wat is de opdracht?

De stagiair zal verantwoordelijk zijn voor het in kaart brengen van bestaande planvormingsprocessen, het identificeren van belanghebbenden en gebruikers van deze plannen, en het evalueren van de bruikbaarheid, lay-out en vindbaarheid van de documenten. Dit bestaat onder andere uit:

 • Onderzoek doen naar bestaande planvormingsdocumenten en -processen binnen onze organisatie.
 • Contact leggen met relevante belanghebbenden en gebruikers om inzicht te krijgen in hun ervaringen en behoeften met betrekking tot de planvorming.
 • Evalueren van de lay-out, bruikbaarheid en vindbaarheid van de documenten en eventuele aanbevelingen doen voor verbetering.
 • Rapporteren van bevindingen aan het team Multi Operationele Voorbereiding en het presenteren van aanbevelingen voor mogelijke verbeteringen.

Wat bieden we?

 • Een boeiende en spannende organisatie waar veiligheid voorop staat.
 • De mogelijkheid om te werken aan uitdagende projecten en jouw stempel te drukken op de organisatie.
 • Begeleiding en mentorship van ervaren professionals binnen ons team.
 • Een dynamische en inclusieve werkomgeving waar jouw ideeën worden gewaardeerd.
 • Flexibiliteit in werktijden en mogelijkheden voor remote werken.
 • Een stagevergoeding.  

Wat zoeken we?

 • Enthousiasme en passie voor crisisbeheersing, planvorming en projectondersteuning.
 • Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • Een leergierige instelling en de bereidheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Contactpersoon

Reageren kan heel eenvoudig via onderstaande button. We zien je (korte) motivatie graag tegemoet. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Voor vragen over deze stageopdracht kan je contact opnemen met Rowan Felter (06-11210965 / rowan.felter@vrmwb.nl)