Spring naar inhoud
WPFG Team Nederland Met Medaille
Nieuws 5 minuten leestijd 03 augustus 2022

World Police & Fire Games groot succes

Inmiddels zijn de World Police & Fire Games (WPFG) afgelopen. Nederland was goed vertegenwoordigd met honderden deelnemers. De ruim 40 deelnemers vanuit Midden- en West-Brabant hebben de prijzenkast aardig gevuld. De WPFG 2022 was een waar succes!

Opening

Vrijdag 22 juli was het eindelijk zover: de start van de WPFG. Het begon met een openingsceremonie in Rotterdam. Met honderden in het oranje gestoken deelnemers werd onder begeleiding van muziek en historische brandweervoertuigen van het World Port Center naar Stadion Feijenoord 'De Kuip' gelopen. Naast Nederlandse deelnemers waren er duizenden deelnemers uit meer dan vijftig landen. Familie en vrienden gaven iedereen een warm onthaal in de Kuip. 

Verschillende sporten

Na de openingsceremonie werden er tot en met afgelopen zondag 63 verschillende sporten beoefend in en rondom Rotterdam. De WPFG zet sport in als middel om ontmoetingen tussen hulpverleners tot stand te brengen. Daarnaast is het doel om sportiviteit te stimuleren en respect te genereren voor al die hulpverleners die dag en nacht voor ons klaar staan. "In sport we unite" en "meedoen is belangrijk dan winnen" zijn termen die centraal stonden tijdens de WPFG. Toch zijn er enorme prestaties neergezet. Wij feliciteren alle deelnemers met het behaalde resultaat.

De resultaten zijn terug te zien via de officiële website van de WPFG.

WPFG 2023

Normaliter vindt de WPFG iedere 2 jaar plaats. In verband met corona was de editie van 2021 een jaar uitgesteld. Om deze reden zijn de spelen volgend jaar weer. Deze vinden plaats van 28 juli tot en met 6 augustus 2023 in Winnipeg, Canada.

Sfeerimpressie

Benieuwd hoe de WPFG 2022 eraan toe ging? Bekijk:

Accepteer cookies om deze video te kunnen bekijken.

Handboogschieten

"De WPFG betekent voor mij het het terugzien van Brandweer- en Politiecollega’s met dezelfde passie: handboogschieten. Deze collega’s ken ik nu al 5 jaar."

Vrienden Van Brandweer En Politie

Mountainbiken & wielrennen

"Ik heb 1 keer goud en 1 keer zilver! Ik had getraind om niet laatste te worden... een medaille was echt boven verwachting!"

Carla Met Medaille

Zwemmen

"Wat een ongelofelijk gave beleving! Alles kwam bij elkaar: de fysieke inspanning, de mentale ontlading en het sociale welzijn met zo’n mooie club collega’s uit onze regio."

Janneke Op Podium

Small bore rifle

"Het was een leuk toernooi dat goed aansloot bij de wedstrijden waar ik normaal ook aan deelneem. De schietsport is hoofdzakelijk wachten op de rest, maar het was interessant en gezellig met de andere deelnemers."

Prijsuitreiking Small Bore English Match In Barneveld