Spring naar inhoud
Locatie voor aardgaswinning
Wat te doen bij

Uitval gas

  • Meld je de storing op het gratis Nationaal Storingsnummer: 0800 9009
  • Sluit de gashoofdkraan af
  • Zet alle apparaten die gas gebruiken uit
  • Houd de warmte zo veel mogelijk binnen
  • Zorg dat je op de hoogte blijft. Luister naar de calamiteitenzender Omroep Brabant (radio of televisie) bij een grootschalige uitval van gas
  • Kijk of er mensen in je omgeving zijn die hulp nodig hebben
  • Als je niet thuis was toen de gasstoring begon: ruik je gas? Verlaat direct je huis en zet de deur open voor ventilatie. Laat de lichten uit, zet geen schakelaars om. Gebruik geen open vuur en rook niet. Bel buiten direct het gratis Nationaal Storingsnummer 0800 9009 en kijk of er informatie van je gasleverancier over de storing in je brievenbus ligt
Wat je nog meer kunt doen

Warm water uit de kraan, verwarming, licht, internet: nutsvoorzieningen horen bij het dagelijks leven en vinden we de gewoonste zaak van de wereld. Een kleine storing ervaren we al als vervelend. Laat staan als meer voorzieningen langer uitvallen. Dat zorgt voor flinke overlast en problemen.

Veel woningen en gebouwen in onze regio zijn aangesloten op het aardgasnet. Het gastransport is betrouwbaar, maar een storing is niet uit te sluiten. Als de gastoevoer verstoort, kan bijvoorbeeld de verwarming uitvallen. Tijdens de winter kan dat voor sommige mensen levensbedreigend zijn. Ook kunnen veel mensen door een gasstoring niet meer koken. Als de druk van het gasnet volledig wegvalt, kan het uren en soms dagen duren voordat het gas het weer doet.

Hier lees je hoe je je voorbereidt op een gasuitval, wat je doet als er sprake is van een storing en wat je daarna doet.

Gevolgen

Voorbereiding

Wat te doen bij

Onze bijdrage

Op de hoogte blijven

De overheid doet er alles aan om jou zo snel en goed mogelijk te informeren. Dat gebeurt via NL-Alert, X @VRMWB, de calamiteitenzender Omroep Brabant (op radio en televisie) en via deze website.

Brandweer, Politie En Ambulance