Spring naar inhoud
Harold op een festival
Verhaal 3 minuten leestijd

Het festivalseizoen is losgebarsten

Het zal niemand ontgaan zijn, overal waar je komt worden de podiums weer uit de grond gestampt en alle festivaltickets worden eindelijk verzilverd. Heerlijk! 

In de coronaperiode werd natuurlijk het ene evenement na het andere afgeblazen. Niet alleen de evenementenwereld snakte naar deze mooie zomer vol festivals, maar ook onze mensen van risicobeheersing die betrokken zijn bij al deze evenementen.  Onze collega Harold is daar een van. Hij is adviseur risicobeheersing, taakveld Evenementen. Hij rijdt deze zomer in district Hart van Brabant van hot naar her om alle festivals te bezoeken en voorbereidingen te treffen. Hij geeft je graag een kijkje achter de schermen.

Veiligheid op alle fronten 

Als adviseur op het gebied van evenementen hou je je vooral bezig met de veiligheid in de breedste zin van het woord. Harold vertelt: "Denk aan crowd control, toegankelijkheid hulpdiensten, vluchtroutes, brand- en constructieve veiligheid van tenten en bouwwerken, gasopslag voor de catering, invloeden van weer en wind, maar ook advisering op innovaties op het gebied van duurzaamheid. De advisering gebeurt in samenspraak met de afdeling Informatie, Onderzoek en Analyse. Zo ben je vooral in de voorbereiding bezig met overleggen om te zorgen voor een goede aanpak en samenwerking, tijdens opbouw bezoeken brengen aan het terrein zodat tijdens de opbouw de aanpassingen gedaan kunnen worden en natuurlijk tijdens het festival om een indruk te krijgen van verbeterpunten voor een komende editie of van noodzakelijke aanpassingen die echt niet blijken te passen als het eenmaal draait. "

Sterk netwerk 

Harold is een bekend gezicht in het evenementenwereldje. Door de nauwe samenwerking met de overige hulpdiensten en de betrokkenheid voorafgaand aan een evenement wordt er duidelijk een sterk netwerk gebouwd. Harold: "Op een groot evenemententerrein zijn er veel risico’s, denk aan drukte, warmte, gebruik van drugs en alcohol en weersinvloeden. Gelukkig verlopen de meeste evenementen altijd zeer voorspoedig."

 

Wil je meer weten over het veilig bezoeken of organiseren van evenementen? Ga naar de pagina evenementen bezoeken of organiseren.