Spring naar inhoud
Paneldiscussie tijdens themadag Evenementenveiligheid
Nieuws 4 minuten leestijd 13 oktober 2022

Succesvolle Brabantse themadag evenementveiligheid

Op 5 oktober 2022 kwamen ruim 250 collega’s van Brabantse overheden en partners uit de evenementensector bij elkaar in het Provinciehuis te ‘s-Hertogenbosch voor de jaarlijkse kennis- en netwerkdag evenementenveiligheid. Samen zorgen voor veilige evenementen in Brabant. Daar staan en gaan we voor.

Wist je dat, ondanks de enorme impact van de coronacrisis op de evenementensector, het aantal evenementen blijft stijgen? Hoe leren we van de ervaringen van afgelopen evenementenseizoen en de coronacrisis en hoe delen we kennis over evenementveiligheid voor de toekomst? Wij organiseerde in samenwerking met Veiligheidsregio Brabant-Noord en Brabant-Zuidoost voor het derde jaar op rij de Brabantse Themadag Evenementenveiligheid voor alle gemeenten, adviseurs van hulpdiensten, organisatoren van evenementen en toeleveranciers. Het programma stond vol interessante lezingen, discussies en verdiepingssessies.

The Summer of Love?

We zijn dit jaar letterlijk in no time van 0 naar 100 gegaan. In januari leken evenementen nog onmogelijk, maar inmiddels draait het seizoen op volle toeren. Samen met enkele prominenten uit de Brabantse evenementenbranche hebben we teruggeblikt op het afgelopen evenementenseizoen. Het was een seizoen met uitdagingen zoals de personele tekorten, no show van bezoekers, drukte op de kalender en extreem weer. Of het een Summer of Love was? De meningen hierover verschillen. We hebben een seizoen gehad met prachtige evenementen, maar de vraag is; is het goed gedaan of goed gegaan. Er werden verhalen en ervaringen gedeeld en er waren verschillende verdiepingssessies. 

Ontwikkelthema’s

De dag is afgesloten met een bestuurlijke paneldiscussie met de regionale vertegenwoordigers evenementenveiligheid uit de drie veiligheidsregio’s. Alle thema’s van de dag kwamen samen in deze discussie. Zo is er gesproken over de belangrijkste ontwikkelthema’s voor de komende jaren, hoe de verantwoordelijkheid nog meer bij organiseren gelegd kan worden en zijn de resultaten van de bestuurlijke werkgroep Oost-Brabant zijn gepresenteerd.

Bekijk ook de aftermovie van de themadag!

Accepteer cookies om deze video te kunnen bekijken.